Thursday, May 21, 2009


Mario Kart Event 20 Mei; daverend succes!


24 deelnemers, 6 poules van vier. Alle 24 deelnemers konden punten verdienen in de eerste vier rondes. Uit elke poule 1 winnaar dus 6 gingen door naar de vijfde ronde. De zes deelnemers werden verdeeld in twee groepen van 3. De nummers 1 van beide groepen streden in de zevende ronde om de eerste en tweede plek. Maar om het spannend te houden streden de nummers twee uit de vijfde ronde in de zesde ronde om de derde plek.

Prijzen: 1. Mario en Sonic @ The Olympics 2. Waardebon van 10 euro voor gameshop 3. Waardebon 7,50 gameshop. Immers moet meedoen al leuk genoeg zijn. Maar om iedereen gedurende het tournament in de bibliotheek te houden hebben we aan het eind 3 bonnen verloot t.w.v. een Mac Donalds menu naar keuze.

Organisatorisch hebben we het redelijk groot aangepakt om de toon te zetten. Er waren meer dan 30 aanmeldingen die automatisch op de reservelijst kwamen. Over een entreebewijs hebben we nog getwijfeld om de zekerheid van opkomst wat groter te maken. Uiteindelijk hebben we geen entree gevraagd. Deelnemers dienden alleen lid te zijn van de bibliotheek.

Op twee Wii's konden 8 deelnemers tegelijk racen. Voor elke race namen we 5 minuten. Dus praktisch gezien hebben we dan in 15 minuten een ronde afgesloten. Per Wii hadden we twee juryleden die de wedstrijd zo goed mogelijk lieten verlopen. Om de deelnemers wat ruimte te geven mocht het publiek gedurende de eerste 4 rondes enkel buiten de GameZone door de glazen wand kijken. Eerst wilde ik ook dat de deelnemers zo stil mogelijk zouden zijn om elkaar de kans te geven maar dit hebben we een beetje los gelaten. Dat ging uiteindelijk prima.
De Jury bestond uit jonge medewerkers uit de weekendploeg en andere teams. Tevens hebben we 3 jongeren van de Warhammer club in gezet als jury. De jury vond het erg leuk om deze taak te hebben. Natuurlijk hebben we de vrijwilligers beloond met een bon voor de Saté to go waar ze wekelijks heen gaan:)

Zelf ken ik veel van de deelnemers en ook wat ouders. Veel kinderen die dagelijks of wekelijks in de gamezone komen leefden erg naar deze middag toe. Thuis oefenden ze alle circuits. Maar er waren ook kinderen die geen enkele ervaring met dit spel hadden voor het tournament. Ik was de hele middag een aanspreekpunt voor de deelnemers maar ook de ouders. Iedereen was erg blij met dit initiatief van de bibliotheek. Terwijl we vanaf oktober inzetten om gaming gaan er nog steeds ogen open bij het zien van de GameZone. Natuurlijk werden de dorstige juryleden ook goed verzorgd. Er was voor iedereen cola, sinas en mars, snickers, twix enz...
Naast het tournament werd door de Warhammer club een schildermiddag georganiseerd om de wachtende kinderen en het publiek bezig te houden. Er waren circa 5 tafels die allemaal vol zaten. Ik schat ongeveer 60 mensen die speciaal voor deze middag kwamen.

Feedback
Wat de deelnemers met ons willen delen is goud waard want zei hebben de ervaring. Althans de kids die iets willen melden. Ook de jury heeft feedback. Op een later moment ga ik dit allemaal verwerken en hoop verbeteringen uit te kunnen voeren voor een toekomstig event. Maar voor dit eerste kart event zijn we apetrots!

No comments: