Monday, May 05, 2008


Hooked on GTA4
Dit is ook meteen de reden voor mijn blogloze dagen... Momenteel werk in in mijn vrije tijd hard aan mijn carrière in de onderwereld van Liberty City. De eersten die de game 100% voltooien in de eerste week krijgen een 100%Club blingbling tag en exclusieve toegang tot the city. Momenteel zit ik op 36,67% dus dat gaat me niet meer lukken.

In GTA4 ben je Nico Bellic, een immigrant die een nieuw leven start in Liberty City. Neef Roman spiegelt je een luxe leven voor in liberty City met veel mooie vrouwen, geld en succes. Maar al deze pracht blijkt een illusie als je aankomt in Liberty City. Hier zie je dat Roman een voetveeg is bij een taxibedrijf en zich dik in de schulden heeft gewerkt. Ook het appartement is niet bepaald een plaatje.
Langzaam maar zeker weet je je weg in de stad en leer je nieuwe mensen kennen. Het is de bedoeling dat je, je opwerkt in de onderwereld van New York. Nico is op zoek naar 'that special someone'. Je mobiele telefoon is erg van belang. Zo kun je mensen bellen om te gaan bowlen, eten, darten, drinken maar ook voor jobs om geld te verdienen. Net als het dagelijkse leven moet je hier ook belangrijke keuzes maken. Mensen blijken soms niet te zijn zoals je denkt dat ze zijn.

De stad komt heel realistisch over. Mensen doen hun dagelijkse boodschappen, werken in gebouwen, praten enz... Je vervoeren door de stad kan op vele manieren. Zo kun je auto's stelen wat heel makkelijk is maar ook per metro, trein of taxi naar je doel reizen. In auto's heb je altijd een navigatiesysteem bij de hand en de luxere wagens hebben ook een tomtom achtige stem die je precies verteld welke afslagen je moet nemen. make a u-turn where save Wat verder in het spel zul je ook gebruik kunnen maken van een helicopter.

Dan heb je ook nog de geweldige radiostations die heel gevarieerd zijn. Zelf luister ik het liefst naar The Journey, dat is meer achtergrondsmuziek en Liberty City Rock. Er zijn ook vol op praatprogramma's over allerlei onderwerpen. Zo heb je ook een discussie over web 2.0 op het station integrity 2.0. Erg komisch allemaal. Nog leuker alle misdaden die je pleegt komen in het nieuws.
In je appartement heb je een tv en kun je heerlijk naar Amerikaanse tv kijken.

Kortom de verhaallijn is erg goed en de gameplay doet je vragen naar meer. Er is zo veel te doen. Al speel je het verhaal uit, dan nog heb je genoeg te doen. Gewoon de stad verkennen is al een must.

Naast al deze 'offline' pracht en praal is er ook nog een multiplayer die je via je mobiel kunt starten. Er zijn 15 verschillende games die je online met elkaar en tegen elkaar kan spelen. Tot nu toe heb ik enkel nog de GTA variant van de bekende modus deathmatch gespeeld. Hierin neem je het op tegen andere spelers en geloof me dit gaat er niet zachtzinnig aan toe.

1 comment:

Unknown said...

Bedankt voor het leuke verslag Tom.

Succes met het vervolg!