Wednesday, August 13, 2008

Praag

De treinreis: was super deluxe! Omdat de goedkoopste plaatsen uitverkocht waren kwamen we in een duurdere klasse. En voor nog geen dertig euro pp extra kregen we een prive coupe. Voor iets van 175,- pp hadden we een eigen compartiment met wastafel en een luxe stapelbed. Dit alles is aan te raden voor een treinreis van 13 tot 16 uur. Natuurlijk was ik vol beladen met entertainment en hebben Don't mess with the zohan gekeken op mijn PSP. Dit is een erg komische film met Adam Sandler. Verder hebben we heerlijk gelezen en ik ben aan mijn schaak cursus begonnen via Chessmaster op mijn PSP.

Vanuit de gouden stad tijdens een zonnige dag hebben wij ons even terug getrokken in ons hotel. De locatie is perfect, midden in de 'oude stad'. Uiteindelijk zouden we in een ander hotel terecht komen maar onze travel agent heeft een fout gemaakt waardoor onze reservering niet door was gekomen bij dat hotel. Dit heeft ons wel 3 uur gekost. Maar we zijn niet getreurd want dit hotel ligt veel meer in het centrum.

Gisteren zijn we op de toeristische tour gegaan en hebben o.a. het oude stadsplein, de stronomische klok en de karelsbrug gezien. Wat we per toeval hebben gezien is de wissel van de wacht. Een indrukwekkende militaire voorstelling waarbij gemarcheerd wordt. We hebben ook het bekende gouden straatje bekeken waar het huisje van Tsjechische schrijver Franz Kafka staat. Dit straatje leek erg op onze Walstraat.

Praag is volgens veel mensen erg goedkoop. Dit valt nogal tegen als je winkels in loopt. Uit de Lonely Planet haalde ik dat het gemiddelde loon van een Tsjech rond de 700 euro is en daarvan gaat de helft naar huur. Toch is kleding duurder als in Nederland. Bijvoorbeel t-shirts bij Zara zijn 4-8 euro duurder. ook electronica is schrikbarend duur. Eten en drinken is wel weer goedkoper al moet je geen drinken kopen op toeristische plekken. Hier betaal je makkelijk 3 euro voor een blikje cola. In buitenwijken kom je leuke dingen tegen voor betere prijzen.

Vandaag hebben we een relaxte dag en reizen Praag door per tram.

No comments: