Tuesday, January 20, 2009



Gezien: Paranoid Park
Afgelopen weekend heb ik een film van Gus van Sant gezien: Paranoid Park. Van Sant is bekend van o.a. Elephant en Last Days. Zelf ben ik meer te spreken over Elephant dan over Last Days. Maar het was weer een genot naar een Van Sant te mogen kijken. PP gaat over een 16 jarige skater die erg graag bij de skaters community wil horen. Terwijl zijn vriendinnetje alleen maar aan haar 'eerste keer' denkt doet hij hard zijn best bij de skaters te horen. De skaters hebben een illegaal park gebouwd; Paranoid park. De skaters die daar hangen zijn wat ouder dan de hoofrolspeler. Hij kijkt een beetje naar ze op. Op een avond komt hij in contact met een oudere skater die hem meeneemt naar het treinspoor. Ze gaan samen aan een treinstel hangen en liften een tijdje mee. Dan komt er een bewaker die achter ze aan rent. Hij slaat met zijn maglite tegen ze aan omdat ze van de trein af moeten. De jongen ramd met zijn skateboard terug en de bewaker valt onder een trein op het spoor ernaast. Ze springen van de trein en kijken geschokt naar de man die in tweeen ligt. Er volgt een onderzoek op school in de skaters community en de jongen keert steeds meer in zichzelf. Hij kan met niemand praten dus gaat schrijven.

Mooie film!

Laaggeletterdheid&gamning??
O ja, natuurlijk zijn alle bibliobloggers verenigd tijdens het rondom 10 debat vandaag. Helaas werd ik van alle kanten gestimuleerd er heen te gaan maar mocht niet:( onder werktijd.

Ik zag trouwens ook een heel gaaf educatief touchscreen spelcomputer in de apotheek. Had hem al eerder gezien maar krijg nu de fabrikant opgestuurd. Lijkt me echt iets voor de allerkleinsten.

No comments: