Friday, January 30, 2009




Mijn nieuwe project: meer geocaching;)


Na flink wat caches gelopen te hebben ontstond er een idee bij mij om een verhaal te
schrijven waarin de lezer een keuze maakt. Deze keuze linkt naar een cache. In de cache vindt de lezer een wachtwoord die hij op een website kan invoeren. Dan leest de lezer het gevolg van zijn keuze, een alternatief einde van het verhaal. Zo worden er drie caches verstopt met in elke cache een alternatief einde van het verhaal. Zo ben je als lezer in staat de loop van het verhaal te bepalen.

Bij de tentoonstelling 'Verhalen van Spin Anansi' wordt deze techniek in een pilot toegepast. Kinderen lezen een verhaal waarin ze verleid worden tot acties waar ze zelf beter van worden. Maar acties die op de lange termijn nadelige gevolgen hebben voor andere mensen. Het keuzemoment is tevens bedoelt als een leermoment. Bij een niet correcte keuze hopen we dat de lezer in gedachten terug gaat naar het keuzemoment en nadenkt over de gevolgen die een keuze
impliceert.

Op 7 februari zal het Geocachingproject geopend worden. We hopen tegen die tijd ook wat GSP apparaten in CODA te hebben voor onze leden. Daarvoor zijn momenteel onderhandelingen gaande voor een sponsoring.

Zodra de speciale Anansi Cache pagina af is zal ik hem posten op mijn blog.

Happy Caching!

1 comment:

Anonymous said...

Succes morgen met het project! het gaat vast goed komen!

xxxjes , je lief