Monday, December 14, 2009



Buzzpetitie tegen uithuwelijken!

Omdat ik lid ben van Buzz kreeg ik een mail voor deze petitie. Het is een petitie tegen het uithuwelijken van vrouwen. Wie volgt mijn voorbeeld?

Over uithuwelijking
In veel ontwikkelingslanden worden jonge meisjes nog steeds uitgehuwelijkt. 100 miljoen meisjes in ontwikkelingslanden die nu tussen de 10 en 17 jaar zijn, zullen voor hun 18e getrouwd zijn, en zijn totaal machteloos om er iets tegen te doen.

De gevolgen van uithuwelijking zijn verschrikkelijk. Meisjes worden gedwongen tegen hun zin te trouwen (met een vaak veel oudere man). Ze worden verplicht alles te doen wat hun mannen ze vragen en huiselijk geweld en seksueel misbruik komt vaak voor. Dit leidt tot zware psychologische en fysieke gezondheidsproblemen.

Elke kans voor meisjes om zichzelf verder te ontwikkelen wordt ze ontnomen. Ze kunnen niet meer naar school of hun opleiding afmaken en raken vaak op jonge leeftijd zwanger. Genieten van een zorgeloze jeugd is er natuurlijk helemaal niet bij. Dit is jouw kans om het leven van miljoenen meisjes te verbeteren!

Bron: http://petitiebuzz.nl

1 comment:

Tom said...

Hey Henk! Thnx... aangepast.