Wednesday, December 09, 2009


Een nieuwe manier van zoeken: Google Goggles. Maak een foto van iets in je omgeving en deze Android app probeert te analyseren wat het is en of er ook beeld en tekst over door google te vinden is.

Natuurlijk kennen we dit wel van shopsavy. Een app die aan de hand van barcodes winkelprijzen vergelijkt. Zowel prijzen van web als fysieke winkels. De winkels in de buurt die het product verkopen worden dan in Google Maps weergegeven. Ook bestaan er al apps die ongeveer doen wat Goggles doet. Aan de hand van foto's van boek/ dvd etc. covers info vinden iop het net.

Maar Goggles doet dit uitgebreider. Je kunt veel meer dan alleen foto's van covers van boeken etc. maken en barcodes scannen. Deze app probeert echt de tekst in een afbeelding te analyseren en zoekt in google. Je kunt bijvoorbeeld een visitekaartje fotograferen en de info in je contacts importeren. Maar ook bezienswaardigheden fotograferen en hier info over vinden.

Een ander voorbeeld dat ik nog eens wil testen is Plink Art. Je maakt foto's van schilderijen en krijgt info uit een database. Dit zou Goggles ook moeten kunnen.

Ik heb al wat dingen getest maar heb nog niet alles kunnen checken. Ben erg enthousiast over deze nieuwe manier van zoeken!

No comments: