Thursday, April 10, 2008



De waarheid achter Wikipedia

Vannochtend heb ik eindelijk tijd kunnen vrijmaken voor deze veelbesproken docu over de waarheid achter Wikipedia.
Verschillende experts vertelden over hun invalshoek op wikipedia en de waarde van informatie die daar te vinden is. Ook werd de hele 2.0 hype nader bekeken. Wat met name van belang was waren de tegen polen O'reilly, en Keen. Waar internet guru O'reilly een meerwaarde in 2.0 ziet kraakt auteur Keen het totaal af met zijn theorie over dat amateurs niks waardevols te melden hebben. Mede-oprichter van Wikipedia Jimmy Wales benadrukt dat iedereen waardevolle dingen te melden heeft.


Lang leve uitzending gemist! Ik kan jullie allemaal aanraden deze uitzending te kijken via uitzendinggemist.nl en dan zoeken op wikipedia en de uitzending van tenelicht op 7 april...
Marina en Romkehebben hier al over geschreven dus verwijs ik naar hun blogs.

1 comment:

Anonymous said...

ik wil jullie graag wijzen op de volgend promo

http://www.biebspod.nl/debibliotheek/

Dit is een verzameling van ingeleverd materiaal door de verschillende bibliotheken, Weesp, Eemnes, Muiden en WijdeMeeren. Zij hebben het materiaal zelf gefilmd en gefotografeerd met diverse camera's. Het materiaal is beschikbaar gesteld op CD, tapes en digitaal (via een FTP server). Dit laatste is het inloggen op een website en materiaal via de computer toekennen en uploaden op de website, materiaal kan daarbij groter zijn dan 10 mb (wat vaak de grens voor een document dat je kunt mailen, dus film materiaal). Doormiddel van een draaiboek kan het divers materiaal als promo in elkaar gezet worden. Vooral dit laatste blijkt een makkelijke functie die erg handig is ook voor mensen minder verstand hebben van computers maar wel weten hoe ze materiaal op hun computer krijgen (vanaf hun camera).

Ik zelf zit op dit moment in de start fase van het uitbreiden van deze functie op de website http://www.biebspod.nl, waarbij de bedoeling is dat bibliotheken hun evenementen kenbaar maken en laten of zelf registreren en uploaden. Zij kunnen dus inloggen en materiaal beschikbaar stellen, contact opnemen met biebspod en een verzoek indienen voor plaatsing en af montage of gereed materiaal meteen plaatsen.

Verder wilde ik u ook wijzen op het volgende, onder Livecast.nl heb ik al meerdere malen live uitzendingen verzorgt van lezingen en seminars voor bibliotheken. Als je klikt op de banner van het boek en bal op de website www.biebspod.nl maar ook alle andere opnames zijn tijdens het evenement live te horen geweest op livecast.nl doormiddel van een play knop en vaak met ondersteuning van een webcam. Dit zijn leuk mogelijkheden die ik jullie graag eens in een presentatie zou willen uitleggen. Het zou inhouden dat je de mogelijkheid schept om mensen thuis ook te laten luisteren naar lezingen enz. Dit kan vrij beschikbaar maar ook met een inlogcode.

een fijne dag,

Jeffrey Snijder (livecast.nl)