Saturday, April 05, 2008


4 April Technische brainstorm

Gisteren ben ik samen met Peter van de afdeling ICT naar Biblioservice Gelderland geweest voor wederom een brainstormsessie over ons gloednieuwe Mediawijsheidsproject. Hier waren o.a. mensen van bibliotheken uit Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn aanwezig maar ook Mediacoach specialist Marina Noordegraaf wiens blog ik al eens gespot had in de zoektocht naar informatie over mediawisjheid. Daarnaast waren er diverse webbedrijven aanwezig waaronder Link3 en Djust en mensen uit het onderwijs.

Ik zal een tipje van de sluier lichten... Het plan is: een platform te ontwikkelen met een hyves achtige omgeving waarin VMBO leerlingen spelenderwijs omgaan met mediawijsheid en een eindproduct opleveren als onderdeel van hun examen. De mediacoaches zullen de leerlingen begeleiden in dit traject. De leerlingen leren o.a. teksten schrijven, debatteren, filmpjes maken, bloggen, foto's uploaden, games maken en zo veel meer. Dit allemaal onder toezicht van docenten en mediacoaches.

Centraal stonden vragen als:

Wat zijn de eisen waaraan het project moet voldoen?
Wat zijn de ideeën over het soort eindproduct?
Ideeën over technische mogelijkheden voor het traject naar het eindproduct toe?


Iedereen was razend enthousiast! En logisch natuurlijk! Eind April zetten we een volgende stap: De Kick Off!

Het is een prachtig project en ik zal er zeker nog meer over schrijven zodra het allemaal loopt.

5 comments:

Marina Noordegraaf .... said...

Hé Tom, was leuk je ontmoet te hebben gisteren! Mediacoach specialist zou ik mezelf trouwens niet willen noemen, hoor :-) Jíj wordt straks een échte mediacoach!

Unknown said...

Leuk initiatief! Ik hoop dat buitenstaanders straks ook mee mogen kijken.

Veel succes met het vervolg!

Jan Klerk said...

Goede zaak. Ik vraag me dan alleen af, waarom niet gewoon in Hyves zelf?

Tom said...

@Marina: Ook erg leuk jou ontmoet te hebben!! Hoe mogen we je dan noemen? Kan niet wachten tot ik Media coach ben

@Edwin: dat zal zeker mogelijk zijn.

@Jan2.0: Het was inderdaad wel een overweging... Maar omdat Hyves niet over de functionaliteiten beschikt die we nodig hebben. Het E-learning onderdeel ontbreekt dan nog. Er zitten meer haken en ogen aan maar het is allemaal nog in ontwikkeling.

Karien Krijt said...

Hoi Tom,
Wat een leuk project. Wij zijn druk bezig met het ontwikkelen van medialessen voor de klassen havo/vwo. Zou graag wat informatie willen over het project.