Monday, March 30, 2009




Gelezen: Right behind you : kun je het verleden achter je laten? / Gail Giles

Na Elementaire Deeltjes van Houllebecq even wat anders....

Kip Mcfarland is opgegroeid in Alaska, volgens zijn vader het laatste stukje wildernis. Hij kreeg les van zijn moeder die al vrij vroeg overleden is. Hij steekts zijn buurjongen van 7 in brand. Vanaf dat moment wordt hij opgenomen in een psychiatrische inrichting. Na 4 jaar wordt hij de wijde wereld ingestuurd met een nieuwe identiteit. Hij heeft veel moeite zichzelf een gelukkig leven te gunnen. Uiteindelijk wordt hij erg populair en haast gelukkig. Op een avond met drank in het spel gaat Kip praten over dingen. Wat er dan gebeurd.....

De tekst op de kaft lokte me meteen om dit boek te lezen. Zoveel is er dus niet veranderd in de laatste jaren want na een 50 pagina's zag ik ook dat het een Lemniscaat boek is. Daar was ik 'vroeger' ook al dol op. Alleen de thema's zijn natuurlijk veranderd. Wat een tien jaar terug niet zo voor de hand lag is vandaag de dag het nieuws in de krant.

Maar natuurlijk gaat dit boek ook vooral over het schuldgevoel dat de jonge Kip met zich meedraagt. En de moeite die hij heeft met het dragen van een andere identiteit.

1 comment:

Anonymous said...

uh.. really like this style :)