Saturday, October 14, 2006

Hai people,

Donderdag zouden we naar met museam of modern arts gaan maar dit is niet gelukt omdat de informatie uit ons boekje niet klopte en ze vroeg dicht gingen+ er werd entree gevraagd. Toen we heel even zaten te rusten op een bankje kwam er een vage travo op ons af die een mop vertelde over dat er iemand aan klopte en toen schreeuwde hij gestapo!!! Ontzettend leipe gast. Wel vermakelijk, je kunt hier niet gewoon even stil gaan zitten of ze komen wel naar je toe, heeft wel wat opzich....

Gisteren bloggen wilde niet echt lukken. We hadden gisteren een laatste cult dag. We hebben de ferry genomen naar Staten Island om dicht langs het vrijheidsbeeld te varen en dat was erg indrukwekkend. We hadden het geluk meteen met dezelfde ferry terug te kunnen naar Battery Park. Vanf daar zijn we naar Ground Zero gegaan waar weinig te zien was behalve de memorial borden en beelden. Het is niet meer dan een bouwval.... We hebben er wel wat foto's van gemaakt voor een impressie. China Town en Little Italy stonden ook op de planning maar die hebben we al op de 2e dag gehad. Toen zijn we naar The Brooklyn Bridge egweest en hebben we er een heel stuk op gelopen. Mooie foto's gemaakt!! We kwamen ook langs Pier 17 waar het uitzicht mooi is. Dat is bij de Fulton Fish Market. Toen we terug liepen kwamen we langs de Trinity Graveyard met graven van bekende oude Amerikaanse revolutionaire. Hier heb ik foto's van gemaakt... Ook kwamen we langs Wallstreet en hebben een standbeeld van Georde Washington gezien. In de ochtend start ik het liefst met een medium cofee. Dat is in NL z'on 2/3 bakken koffie. Tussendoor hebben we wraps gehaald bij de McDonalds. Op de terugweg ontdekte we dat er vlak bij ons hotel een leuke Mall zit, Manhatten Shopping Mall. Daar heb ik alsnog een 2eTool short gekocht. Het shirt dat ik op het concert en tijdens RW misgelopen ben.+10 euro goedkoper... Tegen 4 uur zijn we downrtown gegaan en hebben het modern arts museum bezocht. Tevens een echte tip voor toeristen, vrijdags vanaf 4 uur gratis entree al moet je wel in de rij staan. Maar de New Yorkers werken hard dus de rij lost snel op. Het museum is ontzettend modern en ook mooi. Enkele kunstenaars die daar hangen: Mondriaan, Dali, Warholl en veel meer bekende en mooie werken. Natuurlijk hebben we veel ftoo's gemaakt. Flits was niet toegestaan. Toen we het echt gehad hadden waren we ook z'on beetje aan het eind en konden weg. S'avonds hebben we bij een italiaanse Diner eten gehaald en het maar weer eens mee naar onze kamer genomen.

Misschien ben ik vergeten te vertellen dat we donderdag ook in central park zijn geweest en daar hebben rondgekeken. Helaas waen veel velden gesloten omdat het nat was.

Vandaag Gaan we zeker nog terug naarde shoppingmall. Blij dat ik nu even tijd heb om wat dingen op het web te zetten. Ik ben erg tevreden met deze mooie vakantie en de foto's die ik maak. Ook de tijd hebben we meer dan goed benut. We hebben meer gezien dan gepland. En daarnaast nog veel tijd gehad om te genieten van de mensen, omgeving en voor ons nieuwe dingen. En de Amerikanen zijn echt erg aardig en behulpzaam. Het hotel is ook prima, het is geen luxe maar heb je dat nodig in z'on geweldige stad? Wij niet! Je kamer wordt elke dag schoongemaakt als je een kaartje aan de deur hangt en een dollar fooi neerlegt. Het zal anders ook wel gebeuren maar het is wel zo netjes. We hebben een best grote tv met helaas niet de verwachte 1000 kanalen maar 32 kanalen. Series zijn bijna niet te kijken omzat ze zo vol commercials zitten. Dat het overal zo streng is met controles enz.. valt wel mee.. Er wordt alleen goed gekeken naar wat je binnen brengt en meeneemt. Ook in de bibliotheken wordt je tas ingekeken maar niet erg streng.

Ik kan niet wachten tot ik jullie foto's kan laten zien van dit razende avontuur.. Het is zo cool allemaal en de foto's zijn goed gelukt...

Tot Maandag!

No comments: